Együttműködési tájékoztató

Az export értékesítés során, országonként lehetőség szerint egy kizárólagos importőrrel dolgozunk, kihasználva tulajdonosaink disztribúciós hálózatát is. Ezen túlmenően a megbízhatóság, elkötelezettség, piacismeret illetve a hosszú távú együttműködés kialakításának lehetősége játszik elsőrendű szerepet a disztribútor-választás során.

Leendő partnerünknek rendelkeznie kell jövedéki termékek forgalmazására jogosult céggel az adott országban. A cég neve, címe, székhelye, aláírói, adószáma és bankszámlaszáma elengedhetetlen kellékei a közös együttműködésnek. Az áru kiszállításának címe csakis a cég által ellátandó földrajzi területre eshet. Amennyiben olyan területről érdeklődik, ahol már létezik partnerünk, kérjük, vegye fel vele a kapcsolatot akár a vásárlás, akár értékesítésben való együttműködés ügyében. Aktuális partnereinket megtalálja a 'Partnereink' menüpont alatt.

A helyi jogszabályi előírásoknak való megfelelés természetesen disztribútoraink felelőssége, ugyanakkor enyhébb helyi szabályozás esetén ragaszkodunk a Marketing Kódexünk előírásainak, illetve a felelősségteljes alkoholfogyasztás követelményeinek való megfeleléshez.

Leendő partnerünknek az adott ország jövedéki szabályozásához igazodva, rendelkeznie kell a szükséges engedélyekkel és ezeket számunkra az együttműködés előtt be is kell mutatnia. Ez feltétele annak, hogy jövedéki adómentesen tudjunk számára árut biztosítani. Az adott országban a termékre rakódó adók és járulékok megfizetése partnerünk kötelezettsége.

Leendő partnerünknek a Zwack hitelpolitikai szabályozása alapján árut kizárólag előrefizetés esetén tudunk adni, mely kiváltható 50% előleg és 50% lehívható bankgarancia bemutatásával. Az áru cégünket minden esetben csak a teljes vételár megtérítése után hagyhatja el. Többéves együttműködés esetén, ha a hitelbiztosítónk az adott cég átvilágításakor garanciát vállal partnerünk halasztott fizetésére, úgy lehetőség nyílik egyedi kondíció kialakítására. Kizárólagos, úgynevezett "executive agreement"-et abban az esetben ajánlunk, ha partnerünk az elkövetkező 3 évre vállalást és biztosítékot ad a megvásárolandó éves mennyiségre, így mi kötelezettséget vállalunk, hogy az adott földrajzi területen rajta kívül mást nem szolgálunk ki.

A Zwack Unicum Nyrt. Magyarországon forgalmazott márkái és a piacon szerzett tapasztalatai alapján jelentős "know how"-val rendelkezik a tekintetben, hogy a leendő új piacokon milyen marketing stratégia lenne kivitelezhető. Az export osztály munkatársai, e tudás továbbításával támogatják az országokat. Ettől eltérő egyedi kezdeményezések, innovatív, a piachoz kialakított stratégiák irányába is nyitottak vagyunk, de partnerünk engedélyeztetni köteles bármit, ami a mi arculati elemeinktől és marketing politikánktól eltér. Marketingtámogatást csakis többéves együttműködés, együttgondolkodás és közös tehervállalás esetén áll módunkban adni.

Az exportált termékek köre nem egyezik meg a belföldön értékesített portfólióval. A szűkebb választék miatt, kérjük, hogy az "Új partnereinknek/Portfólió" menüpont alatt tájékozódjon aktuális kínálatunkról.

Amennyiben a feltételek ismeretében további kérdése van az együttműködéssel kapcsolatban, úgy várjuk megkeresését az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Tel: +36 1 476 2300

Fax: +36 1 216 0995

E-mail: export@zwackunicum.hu